menu

AB Vakwerk Schaatsteam weer vol in training

Na een korte rustperiode zit AB Vakwerk Schaatsteam inmiddels weer vol in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg heeft zelfs het eerste tiendaagse trainingskamp al achter de rug in het zuiden van Portugal. Coach Roy Boeve kijkt alweer vol goede moed richting het nieuwe seizoen.

"Ik ben iemand die realistisch is en daar geen doekjes om windt," begint Boeve. "Op kunstijs deden we vorig jaar te vaak niet mee om de prijzen en dat was tegen onze verwachtingen in. Op natuurijs waren we echter heel goed en daarmee maakten we een minder voorseizoen goed. We hebben echter de ambitie om in elke wedstrijd mee te strijden voor de overwinning en dus hebben we veel met elkaar gesproken." Volgens de coach hebben alle rijders hun zegje kunnen doen.

Andere accenten

Hij vervolgt: "Samen met trainer Jurre Trouw hebben we een programma opgesteld voor het nieuwe seizoen, waar op sommige plekken de accenten anders liggen dan vorig jaar. De rol van Jurre, met zijn trainingskennis en wetenschappelijke onderbouwing is hierin heel erg belangrijk. Met alle input, ook van mijn kant denk ik dat we nu nog een betere balans hebben."

De nieuwe aanpak resulteerde onder andere in een vroeg en behoorlijk lang trainingskamp in Portugal. "We hebben hier vooral veel geïnvesteerd in omvang: om de dag hebben we vijf à zes uur gefietst, naast alle skeeler- en rompstabiliteit trainingen. Met deze basis gaan we nu de rest van de zomer in."

Minder koersdagen

Een andere verandering is het aantal wedstrijdmomenten in de zomer. "Het aantal koersdagen op de fiets is teruggeschroefd voor de schaatsers. Hoewel het soms een prima training kan zijn, zie je toch dat je jongens hier mentaal en fysiek vermoeid van raken. Als de winter begint, moet de honger om te mogen koersen maximaal zijn en dat gaan we proberen te bewerkstelligen."

In juni en juli traint de ploeg van coach Boeve  enkele lange trainingsweekenden in Limburg. Begin augustus staat er een week zomerijs op het programma in Leeuwarden. De zomerperiode wordt afgesloten met een lang trainingskamp in de bergen.
 

AB_Logo_CMYK_Full_Gecentreerd
HCM_logo3_zonder_beeldmerk_grijs
LOGO RABOBANK
de-friesland-zorgverzekeraar
aeres_tech
logo-stouwdam
adrenna_logo
Peter Appel
Tres
Lankhorst
hunter