menu

'Sport zorgt voor verbinding'

Rabobank Zuidoost en- Zuidwest Friesland zijn sinds twee jaar co-sponsor van AB Vakwerk Schaatsteam. Rabobank en AB Vakwerk zijn beiden sterk regionaal georiënteerd en nauw betrokken bij de agrarische sector. ,,Wij hebben veel raakvlakken. Nu dus ook in de sport.” vertelt Audrey Antuma, directievoorzitter van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Haar collega in Sneek Jan Pieter van Oosten beaamt dat. ,,Schaatsen zit ook diepgeworteld in onze cultuur, we zijn immers van oorsprong toch een boerenbank.”

Het besluit om AB Vakwerk Schaatsteam te sponsoren kwam voor Antuma en Van Oosten niet zozeer vanuit de liefde voor de marathonsport, maar vanuit de verbinding tussen AB Vakwerk en de Rabobank. ,,Het doel is ook om de sportieve activiteit te faciliteren en natuurlijk om meer naamsbekendheid te genereren”, aldus Antuma. ,,AB Vakwerk werkt actief in de agrarische sector en in die sector mogen wij ook veel bedrijven tot onze klant rekenen. We hebben op die manier veel met elkaar te maken en vinden daarin veel verbindingen.”

Stoempers

,,Als ‘boerenbank’ kunnen wij ons goed identificeren met de marathonschaatsers”, vindt van Oosten. ,,Het is uiteindelijk ook een echt Friese sport en een permanente training voor de Elfstedentocht, waar we natuurlijk met z’n allen zo op zitten te wachten. Alle facetten binnen sport, waar wij ons mee kunnen identificeren, zie je terug in het marathonschaatsen. Denk aan uithoudingsvermogen, doorzetten, ontberingen, heroïek, traditie. Het zijn ‘stoempers’ van ongekende klasse.”

Antuma vindt het mooi dat haar relaties de gelegenheid wordt geboden om bij een wedstrijd aanwezig te zijn. Vooral omdat ijsstadion Thialf is gevestigd middenin in het verzorgingsgebied van de banken en daar dikwijls wedstrijden worden verreden. ,,De sport vervult een brugfunctie. Klanten waren afgelopen seizoen bijzonder enthousiast over het bijwonen van de ‘thuiswedstrijd’ van AB Vakwerk in Heerenveen. We bieden hiermee een ervaring, een ‘give-away’. Dat zorgt voor verbinding.”

Meer weten over Rabobank? Kijk op https://www.rabobank.nl

AB_Logo_CMYK_Full_Gecentreerd
HCM_logo3_zonder_beeldmerk_grijs
LOGO RABOBANK
DeFriesland_logo_rgb_turqoise_pos01
aeres_tech
logo-stouwdam
adrenna_logo
Peter Appel
Tres
Lankhorst
hunter
logo hoolwerf 1805