menu

Lankhorst Engineered Products

Lankhorst Engineered Products uit Sneek is één van de meest betrokken sponsoren van de AB vakwerk schaatsploeg. Lankhorst is producent en ontwikkelaar van innovatieve en duurzame producten gemaakt van gerecycled kunststof. Directeur Sjouke Tjalsma is logischerwijs dan ook blij om bij de schaatsploeg betrokken te mogen zijn. “We hebben niet alleen meerdere raakvlakken, we zijn ook gewoon heel enthousiast over de sport en afgelopen winter zijn drie van onze werknemers mee geweest naar Oostenrijk om op natuurijs te schaatsen.”

De betrokkenheid van het Friese bedrijf is een optelsom van factoren en Tjalsma noemt er enkele. “Schaatsen is een echte Friese sport en Lankhorst heeft al meer dan 200 jaar een diepgewortelde connectie met de provincie. Dat past wat dat betreft enorm goed. Neem daarbij de verbindende Friese lokale connectie met AB Vakwerk en ik zit al op twee goede redenen om de schaatsploeg te ondersteunen. Wat we daarnaast minstens net zo belangrijk vinden, zeker als bedrijf is de duurzame inzetbaarheid van onze mensen. We doen clinics met de schaatsploeg en zoals eerder gezegd zijn enkele van ons zo enthousiast dat ze verbeterde schaatstechniek in praktijk hebben gebracht op de Oostenrijkse Weissensee. Daarnaast werken wij ook veel met hoveniers en tuinders en dat geldt natuurlijk ook voor AB Vakwerk.

Duurzame inzetbaarheid & vitaliteit

Naast het ondersteunen van de AB Vakwerk schaatsploeg doet Lankhorst beperkte sportsponsoring. “De schaatssport is een perfecte match en als we daarnaast nog iets doen dan is het veelal met de jeugd. We willen en hoeven niet prominent in beeld, we vinden het vooral belangrijk om hierin te kunnen ondersteunen. De jeugd heeft de toekomst en daar dragen we graag een steentje aan bij.” Die duurzame inzetbaarheid is ook intern erg belangrijk. “We moeten zuinig omgaan met de wereld, maar ook met ons personeel. Hierbij hebben we met de schaatsploeg en de mogelijkheden tot clinics een mooie partner en dat breidt zich steeds verder uit. Deze zomer gaan we bijvoorbeeld de Amstel Gold Race fietsen. De fanatieke schaatsers, met een tomeloze inzet en een ijzeren discipline werken motiverend voor ons personeel. Met name daar ook in is het voor alle partijen een vruchtbare samenwerking.” 

Meer weten over Lankhorst Engineered Products? Kijk op https://www.lankhorst-ep.com/

AB_Logo_CMYK_Full_Gecentreerd
HCM_logo3_zonder_beeldmerk_grijs
LOGO RABOBANK
DeFriesland_logo_rgb_turqoise_pos01
aeres_tech
logo-stouwdam
adrenna_logo
Peter Appel
Tres
Lankhorst
hunter
logo hoolwerf 1805