menu

Hunter Sportswear, leverancier van de snelste schaatspakken ter wereld!

Marathonschaatsen lijkt elk jaar wel sneller en sneller te gaan en een ronde onder de 30 seconden is eerder regel dan uitzondering. Goed getrainde lichamen, scherpe schaatsen en een gave techniek spelen hierin uiteraard een belangrijke rol. Maar met deze snelheid is aerodynamica zeker ook een beslissende factor. Huntersportswear is daarom al jarenlang betrokken bij de schaatsploeg van AB Vakwerk en leverancier van de snelste schaatspakken ter wereld.  

 

“Bij een marathonpak zijn meerdere factoren van belang. Het moet natuurlijk aerodynamisch zijn, maar tegenwoordig ook snijvast én het pak moet bovenal goed zitten."

Directeur Hunter Sportswear is ex-marathonschaatser Jeroen de Vries. Als oud-schaatser weet hij als geen ander waar een goed en snel schaatspak aan moet voldoen. “Bij een marathonpak zijn meerdere factoren van belang. Het moet natuurlijk aerodynamisch zijn, maar tegenwoordig ook snijvast én het pak moet bovenal goed zitten. Als de mannen 200 kilometer moeten schaatsen in een pak dat te strak zit, of gewoon niet goed zit staat dat de optimale prestatie in de weg en dat willen we te allen tijde tegengaan. Samen met de schaatsers puzzelen we hierin en hebben we een marathonpak ontwikkeld waar veel van de topschaatsers hun ronden in rijden.” Huntersportswear heeft, met al moederbedrijf Bioracer in België, een enorme staat van dienst als het gaat om schaatskleding en is ook trotste sponsor van onder andere Team Clafis en de sprintploeg van Plantina met daarin onder andere Michel Mulder en Kai Verbij.

 

De schaatskleding fabrikant uit Heerenveen ziet in AB Vakwerk een betrokken sponsor.

De schaatskleding fabrikant uit Heerenveen is enorm blij met de samenwerking en ziet in AB Vakwerk een betrokken sponsor. “Het management en daaronder het activatieteam is proactief bezig en trekt dat verder dan alleen het schaatsteam. Het hele bedrijf wordt gestimuleerd op vitaal te zijn en wordt betrokken bij het team. Hoe AB Vakwerk dit aanpakt zie je bij geen enkele andere ploeg, terwijl dit naar mijn idee de manier is om sportsponsoring aan te pakken. Wij zijn hierin een enthousiaste partner en hopen dat nog vele jaren te zijn.

Meer weten over Hunter sportswear? Kijk op www.huntersportswear.nl
 

Jeroen de Vries
Jeroen de Vries
AB_Logo_CMYK_Full_Gecentreerd
HCM_logo3_zonder_beeldmerk_grijs
LOGO RABOBANK
DeFriesland_logo_rgb_turqoise_pos01
aeres_tech
logo-stouwdam
adrenna_logo
Peter Appel
Tres
Lankhorst
hunter
logo hoolwerf 1805