menu

Hitachi Capital Mobility: ,,Marathonschaatsen is hard werken en past bij ons bedrijf.”

Hitachi Capital Mobility is al weer enige jaren trouwe sponsor van het AB Vakwerk Schaatsteam. Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat de schaatsers van de ploeg rondrijden in auto’s van het Groningse leasebedrijf.
 
Robert Nienhuis (directeur integratie) vindt dat schaatsen ontzettend goed past bij het bedrijf. ,,Marathonschaatsen is hard werken en weinig opsmuk. Grof gezegd een mentaliteit van: ‘Met je bek op het stuur en gaan’. Daar willen wij ons graag mee associëren.”
 

Via de website van Hitachi Capital Mobility staat de volgende quote te lezen van Nienhuis: ‘Kwaliteit is mentaliteit, daarom maken de mensen van Hitachi Capital Mobility het verschil.’ Juist die mentaliteit vindt Nienhuis erg belangrijk. Hij ziet overeenkomsten tussen de schaatsers en de medewerkers van Hitachi Capital Mobility.
 
,,Marathonschaatsers zijn harde werkers én van de lange adem. De sporters zijn over het algemeen erg sympathiek en hebben vooral een mentaliteit ‘van de handen uit de mouwen steken’. Als marathonschaatser moet je getalenteerd zijn, maar zonder enorme toewijding zal je nooit de top halen. Dat verlangen wij ook binnen ons bedrijf van medewerkers. Inzet en mentaliteit zorgt voor kwaliteit.”

Hitachi Capital Mobility is ook sponsor van het schaatsteam omdat de ploeg sterk op Noord-Nederland is georiënteerd. ,,De schaatsers rijden natuurlijk door het hele land en zelfs in het buitenland, maar trainen vooral in Thialf Heerenveen. Daarnaast is schaatsen eigenlijk ook vooral een sport van het noorden. Thialf is het schaatsmekka, maar ook de Elfstedentocht wordt in het noorden van het land verreden. Over de Elfstedentocht gesproken. Wat zou het fantastisch zijn als deze in de komende jaren weer een keer wordt verreden,” besluit Nienhuis.

Robert Nienhuis
Robert Nienhuis
AB_Logo_CMYK_Full_Gecentreerd
HCM_logo3_zonder_beeldmerk_grijs
LOGO RABOBANK
DeFriesland_logo_rgb_turqoise_pos01
aeres_tech
logo-stouwdam
adrenna_logo
Peter Appel
Tres
Lankhorst
hunter
logo hoolwerf 1805