menu

Roy Boeve

Woonplaats: Kampen
Leeftijd: 32 jaar

Roy Boeve is nog altijd de jongste coach van het peloton. Op zijn 24e moest hij gedwongen afscheid nemen van de sport wegens de befaamde zwabbervoet. Op zijn CV bleef het derhalve bij één overwinning op het hoogste niveau. Na een paar jaar helemaal weg te zijn uit de sport, kriebelde het de nu dertigjarige ondernemer uit Kampen te zeer.

Drie jaar geleden kreeg hij de kans om ploegleider te worden. Als coach boekte hij bij team Van Werven successen met vooral Gary Hekman. Niet voor niets wilde Hekman graag met Boeve blijven werken bij zijn nieuwe team AB Vakwerk.

“Je zou kunnen zeggen dat ik van de nieuwe generatie coaches ben. Van een generatiekloof kan geen sprake zijn, want ik ben even oud als een aantal jongens. Ik sta er dan ook bewust tussen en niet boven. Wat ik wil doen is de juiste cultuur faciliteren. Waar het om gaat is werklust. Je verliest altijd meer dan je wint, maar je moet hard blijven werken, het heel graag willen, altijd willen verbeteren en beseffen dat het een voorrecht is om dit te mogen doen.”

“Ik ben heel blij dat ik als coach bij AB Vakwerk door mag gaan. Ik geniet ervan om met deze mannen te werken. Ze hebben allemaal erg veel talent en zijn bezig om hun dromen te verwezenlijken. We hebben een team waarmee we voor de winst kunnen strijden.”

AB_Logo_CMYK_Full_Gecentreerd
HCM_logo3_zonder_beeldmerk_grijs
LOGO RABOBANK
de-friesland-zorgverzekeraar
aeres_tech
logo-stouwdam
adrenna_logo
Peter Appel
Tres
Lankhorst
hunter