menu

Jurre Trouw

Woonplaats: Hilversum
Leeftijd: 33 jaar
 
Naast coach Roy Boeve bemoeit een andere ex-schaatser zich dit jaar met AB Vakwerk Schaatsteam. Bewegingswetenschapper en fysiotherapeut  Jurre Trouw is verantwoordelijk voor de trainingsprogramma’s. Hij moet bijdragen aan verdere professionalisering en een meer wetenschappelijke benadering. ,,Ik ga er niet met gestrekt been in, maar ik wil wel scherpte aanbrengen.”
 
In 2007 reed hij zelf zijn laatste spetterende 500 meter. Daarna begon het gesukkel voor de inmiddels 33-jarige Hilversummer. Blessure na blessure dwong hem ertoe in 2010 te stoppen. Drie operaties in één jaar tijd maar liefst. Eerst zijn enkel , later zijn lies  en uiteindelijk zijn heupen. Het bleek te gaan om artrose, iets waar hij nooit meer vanaf zal komen. Schaatsen lukt niet meer.
 
Het blessureleed deed hem de bakens verzetten. Hij studeerde fysiotherapie en rondt deze zomer ook zijn master bewegingswetenschapper af. Genoeg basis om voor de schaatsbond trainingen voor trainers te verzorgen en bij AB Vakwerk met de ‘poten in de klei te staan’.