menu

Gary Hekman

Woonplaats: Kampen
Leeftijd: 28 jaar

De Beer, dat is zijn bijnaam. Hij wist als enige marathonschaatser de dominantie van schaatsteam A-Ware te breken in de voorbije jaren. Ondanks zijn reeds indrukwekkende palmares, staat Gary Hekman gevoelsmatig nog aan het begin van zijn carrière. De afgelopen vier seizoenen kwam hij pas echt op dreef.

Hekman is niet alleen een échte winnaar, maar ook geliefd bij de fans. Op social media volgen vele duizenden zijn berichten en de media weten hem te vinden als het ergens over gaat. Dat komt vooral omdat Hekman zijn hart durft te tonen, ook als de journalisten schrijven en de camera’s draaien. Bovenal is Hekman niet te imponeren door tegenstanders. Hij gaat uit van eigen kracht.

,,Ik was altijd de sprinter, maar omdat de wedstrijden de laatste jaren zoveel harder zijn geworden moest ik me ontwikkelen. Dat heb ik gedaan, vooral door meer zware fietstrainingen te doen. Ik ben een completere schaatser geworden. Ik werk keihard om komende winter net zo fit aan het seizoen te beginnen. Met dit sterke team kunnen we iedere wedstrijd voor de overwinning strijden.”

Palmares

25 marathonzeges
2 keer Nederlands kampioen op natuurijs
4 keer Nederlands kampioen inline-skaten marathon
3 keer Nederlands kampioen inline-skaten Hallum
Nederlands kampioen mass-start

AB_Logo_CMYK_Full_Gecentreerd
HCM_logo3_zonder_beeldmerk_grijs
LOGO RABOBANK
de-friesland-zorgverzekeraar
aeres_tech
logo-stouwdam
adrenna_logo
Peter Appel
Tres
Lankhorst
hunter